Skip to content

Afrikansk historie som graphic novel

Som en del af den store bunke bøger, jeg købte på Black Friday 2018 var Aya fra Yopougon, som er en graphic novel af ægteparret Marguerite Abouet, tekst, og Clément Oubrerie, tegninger.

Indrømmet, jeg havde ingen ide om hvad dette var, da jeg lage de tre bind som historien kommer i i indkøbskurven hos Faraos Cigarer. De kostede ikke ret meget, og det lød da meget fedt med en fortælling fra det afrikanske kontinent i tegnet format og i flotte hardback udgaver.

Aya fra Yopougon foregår i Youpougan i Elfenbenskysten og har fokus på Aya og hendes veninder og deres dagligdag. Det er ikke en deprimerende Afrika-historie, som så mange andre, men en fortælling om nogle unge kvinder og deres forholdsvis almindelige liv og problemer, som eksempelvis består af udfordringer med drenge/mænd.

Clément Oubrerie har en flot, klar og virkelighedsnær streg og jeg kom hurtigt til at leve mig ind i den verden, som Elfenbenskysten tilbyder. Det er en troværdig verden, hvor jeg nemt kunne forestille mig, hvordan det ville være at være der i virkeligheden og jeg er ret sikker på at det er en helt anden verden, end den som mange forestiller sig Elfenbenskysten byder på.

Bøgerne kan godt læses enkeltvis, men jeg vil nok anbefale at læse dem alle og i den rigtige rækkefølge, da du så vil få mest ud af det. Der findes oprindeligt seks bind om Aya fra Yopougon, men det er desværre kun de første tre bind, der er udgivet på dansk, resten skal læses på fransk eller norsk. Jeg håber lidt at de sidste tre bind, vil komme på dansk, da jeg er blevet grebet af handlingen og stemningen i fortællingerne.

Hvis ikke du allerede har regnet det ud, så vil jeg klart anbefale dig at købe de tre bind om Aya fra Yopougon, da det altså er en skøn fortælling og den passer perfekt til graphic novel formatet. Hvis vi er nok, der køber de bind, der allerede er udgivet, kan det jo også være at forlaget beslutter sig for også at oversætte de resterende bøger.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseGraphic Novel

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: