Skip to content

Troldeliv Julekalenderbogen – En rigtig julehistorie for børn

Tegner Peter Madsen og forfatter Sissel Bøe står bag denne skønne julekalenderbog, der indeholder 26 kapitler – ét til hver dag frem mod juleaften (og et lille til d. 25. december) startende med d. 30. november. 

I dag skriver vi den 19. december, så på den ene side, så er det måske lidt sent at anbefale en julekalender bog, men på den anden side, så er det nu, den er læst. Eller næsten læst, der mangler jo stadig 6 kapitler. Grunden til at jeg nævner den er, at det er en bog, der fylder en del i vores lille hjem.

Troldeliv Julekalenderbogen har vi nu læst siden den 1. december (hvor vi læste 2 kapitler, da jeg ikke lige havde opdaget, at den starter allerede d. 30. november!). Den er blevet et omdrejningspunkt, der samler familien, når vi enten om morgenen eller om aftenen placerer bagdelen i sofaen og der bliver læst højt. Jeg vil vove at påstå, at den er en værdig konkurrent til diverse tv-julekalendere. Ja, faktisk er den nok den julekalender, som vi helst ikke vil undvære.

Troldeliv Julekalenderbogen er en flot og robust hardback, som sagtens kan holde til at blive taget frem jul efter jul.

Julekalenderbog for små og store børn (og voksne)

Bogen foregår på Kildegården, hvor menneskene ikke længere tror på nisser. Altså lige på nær gårdens pige Sofie, der hver dag modtager et brev fra gårdnissen Nisse Nik. I samarbejde med troldene Paja og Pajko (dem, som også er med i de andre Troldeliv bøger) forsøger de at genskabe julestemningen og troen på nisser.

Troldeliv Julekalenderbogen rammer sin målgruppe lige i hjertekulen. Jeg har læst bogen for tre børn på henholdsvis 4, 7 og 9 år og de er alle sammen fanget af den søde, sjove og spændende handling, samt de fantastiske tegninger.

Bogen er en selvstændig del af Troldeliv-serien, som er skabt af forfatter Sissel Bøe og tegner Peter Madsen. Sidstnævnte er også kendt for sine fantastiske tegninger i Valhalla-serien. Handlingen er finurlig og gribende og tegningerne er så fulde af følelser og dybde, at også den højtlæsende voksne vil blive grebet.

Jeg er da i hvert fald ikke bange for at indrømme, at jeg glæde mig til i morgen, hvor jeg skal læse det næste kapitel. Og jeg kan sagtens forestille mig, at Troldeliv Julekalenderbogen vil komme frem igen til næste jul og blive en del af familiens juletradition.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseJulekalenderbog

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: