Skip to content

Smagen af klor af Bastien Vivés

Det er en ren tilfældighed, at jeg støtte på denne lille perle af en graphic novel. Men som det jo tit er, med tilfældigheder, så kan man være heldig, og det var jeg i dette tilfælde.

Smagen af klor er en graphic novel skabt af Bastien Vivés. Det er en let lille bog, med få ord, udtryksfulde billeder og en gribende handling. Sidstnævnte foregår det meste af tiden i en svømmehal, hvor hovedpersonen er blevet sendt hen af sin fysioterapeut på grund af sin dårlige ryg. Han bliver bidt af at svømme, til dels fordi han møder en sød pige i svømmehallen og til dels fordi han finder sig selv, mens han svømmer.

En kærlighedshistorie?

Smagen af klor kan læses som en simpel kærlighedshistorie, men den er så meget mere end det. Gennem interaktionen med omgivelserne og de andre badegæster udtrykker hovedpersonen hele sit følelsesrepertoire og hans personlighed og inderste væsen kommer til udtryk gennem simple, men stadigt imponerende udtryksfulde tegninger.

Bastien Vivés har med denne lille perle af en graphic novel tegnet/skrevet en fortælling om det at være menneske. Det er imponerende, at en så simpel fortælling alligevel kan indeholde så mange nuancer og jeg er blæst væk over slutningen, som jeg har meget svært ved at ligge fra mig. Faktisk har jeg lavet en lille aftale med mig selv om at genlæse bogen om en lille måned og se om jeg stadig læser den på samme måde. Men jeg vil selvfølgelig ikke afsløre for meget her.

Eksempel på hvor meget der kan ske, selvom der intet bliver sagt.

Læs den

Selvom bogen har nogle år på bagen, den danske version er fra 2009 og er oversat af Anne Vibeke Mortensen, er den evigt aktuel. Så længe der er mennesker, kærlighed og interaktion vil Bastien Vivés’ Smagen af klor være tiden værd.. så bare læs den og oplev den selv.

Bogen kan stadig købes hos Faraos Cigarer og som en lille bonus info, så er den faktisk den første udgivelse, som deres eget forlag har udgivet. Pt. koster den 49 kr, og jeg vil gå udfra at den lave pris skyldes, at de ikke har så mange tilbage – så skynd dig at købe den.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 5 / 5. Antal stemmer: 1

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseGraphic Novel

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: