Skip to content

Sådan overlever du livet – 100 gode råd af og fra Maren Uthaug

Mine børn er desværre ikke gamle nok til at læse denne bog endnu, men når de når teenagealderen, er dette helt sikkert den perfekte gave. Faktisk overvejer jeg seriøst at få købt to eksemplarer mere, så de hver kan få deres egen bog, når de bliver gamle nok til at forstå den og få noget ud af den.

100 gode råd

Maren Uthaugs bog indeholder 100 gode råd, der er skrevet og tegnet direkte til teenageren. Kombinationen af humor, Uthaugs simple tegninger og hendes direkte facon, vil helt sikkert gå lige ind og jeg må da blankt indrømme, at jeg selv også havde en fest, da jeg læste den – og det selvom jeg ikke ligefrem er målgruppen.

De gode råd omhandler blandt andet kærlighed, alkohol, jalousi, sex, selfies og anusblegning – så jeg vil vove at påstå, er der er nogle meget direkte svar, til dem, der måtte mangle dem.

Bogens bagside.

En alsidig forfatter

Maren Uthaug er både tegner, forfatter, blogger og foredragsholder – ja, man kunne vel godt kalde hende for multikunster. Jeg har længe fulgt med på hendes blog (marensblog.dk), som for resten kan anbefales, hvis du vil se, hvad du kan forvente dig af Sådan overlever du livet. Det er den helt samme humor, som er på bloggen og det samme gør sig gældende for hendes stribe Ting jeg gjorde i Politiken.

Herudover kan også anbefales hendes bog Hver der er fugle, som dog er en helt anden slags fortælling, som jeg har planer om at skrive om i et fremtidigt indlæg her på siden.

Den perfekte gave til teenageren (eller dig selv)

I Sådan overlever du livet får du 100 gode råd råt for usødet. Maren Uthaug taler direkte til teenageren og forsøger hverken at være pædagogisk eller politisk korrekt, nej, hun siger det bare som det er: Lad være med at stalke folk, Tro ikke på rygter, Se bare porno… listen fortsætter.

De fleste råd er underholdende og humoristiske, men de er samtidig sandheder, som voksne tit kan have svært ved at tale med sine store børn om og dette er bogens egentlige styrke: Den fortæller sandheden og er med til at skabe dialog, forståelse og selverkendelse.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseHumor

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: