Skip to content

Hvor intet bryder vinden – smuk bog af Leonora Christina Skov

Hvor intet bryder vinden er Leonora Christina Skovs version af en klassisk who-dun-it roman. Den er velfortalt og portrætterer nogle interessante personligheder, som det er spændende at følge. Ikke mindst: så er det en forbandet flot bog.

De flotte bøger

I forbindelse med udgivelsen af Den, der lever stille og bogens store succes drog Leonora Christina Skov sidste år ud på en stor landsdækkende foredrags- og signeringsturne. I den forbindelse hørte jeg hende i Odense. Som en sidenote kan hendes foredrag for resten godt anbefales.

Hun fortalte et personligt foredrag, der fortryllede hele forsamlingen og efterfølgende var der signering af hendes bøger. På daværende tidspunkt, havde jeg allerede Den, der lever stille, som jeg havde medbragt, og købte på dagen bøgerne Champagnepigen, Rygsvømmeren, Silhuet af en synder og Førsteelskeren – så de også kunne blive signeret og så fordi, det faktisk er nogle gennemført flotte bøger.

Det var i forbindelse med udgivelsen af Den, der lever stille at Leonora Christina Skovs tidligere bøger blev genudgivet i nogle fantastisk flotte hardbackudgaver. Den eneste jeg manglede til samlingen var nu Hvor intet bryder vinden, der på daværende tidspunkt kun var udgivet i en softcoverudgave. Nu er hardbackudgaven så endelig kommet, så den er købt og står flot på reolen sammen med resten af sin familie (den er selvfølgelig også læst, signeringen må vente til næste gang forfatteren kommer til Odense).

Signaturen i Rygsvømmeren.

Hvor intet bryder vinden

Her har vi at gøre med en bog, der nok bedst kan beskrives som en moderne fortolkning af Agatha Christies bøger En af os er morderen og Mordet på Orientekspressen.

Syv meget forskellige personer får alle tildelt et arbejdsophold på øen Stormø. De har alle hver deres grunde til at takke ja til opholdet og nu befinder de sig på en øde ø. De har ingen kontakt til fastlandet og da den første person dør, finder de hurtigt ud af at noget er helt galt. Er der en morder i blandt dem?

En sprudlende krimi

Flot placeret i bogreolen.

Leonora Christina Skov har i sine tidligere bøger berørt mange forskellige genrer og med Hvor intet bryder vinden har hun kastet sig over krimigenren. Det er hun sluppet godt fra.

Bogen er ikke nogen helt almindelig krimi. Det er en karakterdrevet fortælling, hvor vi en for en lærer de forskellige besøgende på Stormø at kende, og lige så stille samles fortællingen, som et puslespil, der brik for brik begynder at ligne et helt billede.

Leonora Christina Skov har et fantastisk flydende sprog, som man nemt bliver grebet af – det gjorde jeg i hvert fald. Bogen blev hurtigt læst og den er væsentligt mere spændende end de fleste andre nutidige krimier, der stort set alle er bygget på samme skabelon.

Så til sidst: Køb den, læs den og lad den pynte i bogreolen – fordi det er altså en forbandet flot bog.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelse

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: