Skip to content

The Art of Point-and-Click Adventure Games

– En nostalgisk bog til computernørden

Hvis du ikke allerede kender forlaget Bitmap Books, så har du snydt dig selv for en stor oplevelse. I hvert fald, hvis der er en lille nørd gemt et sted i dig. Bitmap Books har udgivet flere enormt flotte bøger med billeder, interviews og meget mere om retro gaming.

Jeg har læst bogen The Art of Point-and-Click Adventure Games med stor glæde, da jeg i mine unge dage (wow, der følte jeg mig lige gammel) netop kastede min kærlighed og tid på adventurespil-genren.

Et nostalgitrip uden lige

Fantastiske billeder i stort format.

Jeg er selvfølgelig godt klar over at adventurespil fra 80’erne og 90’erne ikke siger alle noget og fred være med det, men de var en stor del af min barndom og derfor var det et kærkomment gensyn med gamle venner, da jeg bladrede gennem bogen fra Bitmap Books. Bogen indeholder store flotte screenshots fra spillene, spændende interviews og ren nostalgi.

The Art of Point-and-Click Adventure Games er bygget kronologisk op og starter i 1984 med spillet Enchanted Scepters, der blev udgivet til Apple Macintosh i dette år. Herefter følger en lang række interviews og gensyn med diverse spil helt frem til 2017, hvor adventure spil genren har fået nyt liv med en masse spændende små og store produktioner.

Adventurespil og kunstnerne bag

The Art of Point-and-Click Adventure Games indeholder masser af omfattende interviews med dem, der har lavet spillene og formet spilindustrien.

For at få et indblik i hvad bogen egentligt indeholder, kan du her se en lille liste over nogle af de spil, som den tager op:

 • King’s Quest
 • The Secret of Monkey Island
 • Maniac Mansion: Day of the Tentacle
 • Police Quest
 • Simon the Sorcerer
 • Gabriel Knight
 • Beneath a Steel Sky
 • Indiana Jones and the Fate of Atlantis
 • Full Throttle
 • Leisure Suit Larry
 • Space Quest
 • Zak McKraken and the Alien Mindbenders
 • Broken Sword
 • Deponia
 • Myst
 • Loom
 • Sam & Max Hit the Road
 • Tex Murphy: The Pandora Directive

Ovenstående er blot et lille udpluk. Derudover kan du også læse interviews med en lang række personligheder, der har skabt disse klassiske spil. De fortæller, hvordan spillene er blevet til, hvordan det var at arbejde for nogle af de store spilfirmaer som Lucasfilm Games og Sierra On-Line og meget mere. Du kan blandt andet læse interviews af:

 • Al Lowe
 • Brian Moriarty
 • Dave Gibbons
 • Jane Jensen
 • Mark Ferrari
 • Paul Conway
 • Ron Gilbert
 • Tim Schafer

Og så er det bare en lækker bog…

Jeg kigger lidt i bogen.

The Art of Point-and-Click Adventure Games er en stor flot udgivelse. Hvis du er fan af adventurespil som undertegnede, vil jeg vove at påstå at bogen er et must. Hvis du ikke er, så er det stadig en forbandet flot bog.

Bogen måler 210mm x 260mm, så det er en forholdsvis stor bog. Dermed kommer de mange flotte billeder til deres ret. Bogen indeholder nemlig en lang række screenshots og pixel art, fra de spil, som bliver omtalt og det er faktisk en stor oplevelse at se dem i stort format.

Altså får The Art of Point-and-Click Adventure Games mine varmeste anbefalinger. Faktisk har jeg så sent som i går bestilt to bøger mere fra Bitmap Books, nemlig The CRPG Book: A Guide to Computer Role-Playing Games (selvfølgelig som Collector’s Edition – der kommer en anmeldelse i marts, når bogen kommer) og H.G. Wells: The War of the Worlds Illustrated (som godt nok ikke handler om spilgenren, men jeg tror stadig, at det er en viltd flot bog, så hvorfor ikke?).

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelse

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: