Skip to content

Kim Larsen biografien Mine unge år af Jens Andersen

Biografien Kim Larsen – Mine unge år blev ikke overraskende en af julens helt store bestsellere. Det er biografi-eksperten Jens Andersen, der står bag bogen, som er holdt i Kim Larsens eget sprog.

Kim Larsen – Mine unge år er baseret på en række interviews, som blev afholdt i hans hjem i Odense. Efter planen skulle bogen være en komplet biografi og omhandle både Kim Larsens barndom og hans liv frem til i dag. Desværre døde hovedpersonen alt for tidligt sidste år, og interviewene blev aldrig færdiggjort. Derfor omhandler bogen kun tiden op til Gasolin.

Det er dog stadig en skøn fortælling.

Kim Larsens ord

Da jeg læste bogen, havde jeg hele tiden Kim Larsens stemme kørende i hovedet. Jeg kan lige forestille mig ham siddende ved køkkenbordet med en kop kaffe og en smøg, mens han beretter om sit liv overfor Jens Andersen – og sådan skal en god selvbiografi være – fordi det er det, det er.

Det kan godt være, at ordene er nedfældet af Jens Andersen, men de er talt af Kim Larsen og derfor kommer bogen nok mere ind i kategorien selvbiografi. Vi hører ikke en masse andre mennesker tale om hovedpersonen og Jens Andersen har ikke lavet en masse research om ham. Det er ganske enkelt Kim Larsens egen historie, fortalt af hovedpersonen selv og det er tydeligt, da sproget er lige ud af Kim Larsens mund.

Fra opvækst til Gasolin

Kim Larsen – Mine unge år er den meget personlige fortælling om den lille dreng fra København, der vokser op til at blive Danmarks nationalskjald.

Bogen er fyldt med vidunderlige anekdoter og tidsbilleder. Kim Larsen lover at være ærlig, selvom han tit skal bide sig selv i tungen, for ikke bare at fortælle og overdrive, som det ellers ligger ham bedst for.

Resultatet er et flot fortalt tidsbillede som starter i 1940’erne og bevæger sig frem mod Gasolins start.

Kim Larsen er den fødte fortæller. Det har han utallige gange bevidst med sine sangtekster og det er da kun en naturlig fortsættelse, at vi nu kan læse hans ord i bogformat. Han har et fantastisk sprog og hans spændende liv kommer til udtryk gennem det.

Kim Larsen – Mine unge kan anbefales til både Kim Larsen fans og til dig, der bare gerne vil læse en god bog.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseBiografi

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: