Skip to content

De eventyrlige – bogen om Eventyrernes klub

Eventyrernes klub lyder som noget fra en svunden tid. Fra dengang kortet var fyldt med hvide pletter, og hvor opdagelsesrejsende drog ud for at opdage verden for første gang. Ikke desto mindre lever den eksklusive klub stadig i bedste velgående og den er beviset på, at verden hele tiden byder på nye eventyr.

Et jubilæum

I anledning af at Eventyrerens klub er fyldt 80 år udkom bogen De eventyrlige – Jorden rundt i 80 år med Eventyrerens klub hos forlaget Turbine. Bogen er en stor, tyk moppedreng af en bog, der er flot indbundet.

Bogen er redigeret af Alex Frank Larsen og fortæller om både klubbens tilblivelse, historie og medlemmer. Det er på denne måde både en historisk gennemgang af hvordan ideen til den berømte klub opstod og samtidig en samling af fortællinger fra nogle af de mennesker, der har formet den i løbet af de sidste 80 år.

En samling af eventyr

De eventyrlige – Jorden rundt i 80 år med Eventyrerens klub (ja, ikke en helt kort titel) er i bund og grund en samling eventyr fortalt af medlemmerne selv. Samlet set fortæller de hvordan Eventyrernes klub har bevæget sig gennem historien siden sin oprettelse i 1938 af polarforskeren og forfatteren Peter Freuchen.

Disse udpluk fra verdenshistorien omfatter blandt andet:

  • Peter Bang om klimeforandringer i Mikronesien
  • Fortællinger fra Eske og Rane Willerslev
  • Jacob Holdt fortæller om en rejse til Jamaica
  • Historien om Jürgen Peter Jürgensens i Belgisk Congo
  • Bo Reipurths eventyr i Atacama-ørkenen
  • Anders Bilgrams rejse rundt om Nordpolen i åben båd
  • Interview med Kai Vittrup om at rejse i blodige krige
  • Peter Bang fortæller om sin flugt med frihedskæmpere i West Papua

Eventyr til inspiration

Bogen om Eventyrernes klub er en flot bog, der gennem en lang række eventyrlige fortællinger fra det virkelige liv og en lang række farverige fotografier inspirerer sin læser til at leve livet til fulde og begive sig ud på nye eventyr. Det kan godt være, at der ikke længere er hvide pletter på kortet, men verden er lige så fuld af eventyr og muligheder for den, der har sindet åbent. Og det er altså et inspirerende og vigtigt budskab.

Jeg er i hvert fald blevet inspireret.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelse

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: