Skip to content

Bogen om Friends

Friends, eller Venner, som den hedder på dansk, blev sendt første gang i 1994. Konceptet var ganske simpelt. Det er en sitcom om den periode i ens liv, hvor vennerne er ens familie. Vi følger seks unge venner, der bor i New York og som netop er i denne periode af deres liv. Kelsey Miller har undersøgt hvordan serien blev til og undersøgt, hvordan den blev så populær som den gjorde – og stadig er.

Husker du serien Venner? Selvfølgelig gør du det. Den er blevet sendt, genudsendt og gengenudsendt til det ukendelige. Nu har Kelsey Miller skrevet en bog om serien, der tog verden med storm i 1990’erne og jeg har haft glæden af at læse den. Bogen hedder Venner – I’ll Be There For You – Den om Friends (de kunne nok godt have forkortet titlen bare lidt, men så ved vi da hvad den handler om).


Venner – I’ll Be There For You – Den om Friends.

Ligesom i det afsnit af Venner, hvor…

Kender du det, hvor man stort set altid kan relatere en begivenhed i sit eget liv, til et afsnit af en tv-serie? Sådan har jeg det med Venner. Jeg har i hele mit voksen liv gået og sagt ”det er ligesom i det afsnit af Venner, hvor…” og jeg er helt sikkert ikke den eneste, der har det sådan med tv-serien, selvom den efterhånden har 20 år på bagen (eller det håber jeg i hvert fald ikke).

Jeg var teenager i 90’erne og fulgte slavisk med i Venner, da den kørte første gang. Lige siden har jeg nydt at se den, når jeg faldt over en af de mange genudsendelser, eller set den på Netflix, når der ikke lige var andet, jeg havde lyst til at se. Men hvordan kan det være, at en amerikansk sitcom, kan have så stor en indflydelse?

Bogen kommer som en fin lille hardback med smudsomslag.

Venner på godt og ondt

Kelsey Millers bog om Venner går i dybden med mange aspekter af tv-serien og er spændende læsning for alle os, der stadig elsker Friends. Der ligger mange timers research og interviews bag bogen, og resultatet er både underholdende og interessant. Miller fortæller blandt andet om ideen til serien, om de medvirkende og om de bedste og mest opfindsomme afsnit, men hun behandler også kritikken af serien, og undersøger beskyldninger om homofobi, sexchikane og hvorfor, der stort set kun er hvide mennesker med i serien.

Venner – I’ll Be There For You – Den om Friends (ja, nu fik du hele titlen igen) er god læsning. Det er en tankevækkende bog, der dokumenterer og undersøger det kulturfænomen, som Venner nu engang var og som helt almindelig fan, må jeg også bare sige, at det er lidt som at vende hjem til sine gamle venner igen (kunne ikke lade være). Faktisk har jeg kun én negativ ting at sige om bogen og det er at den mangler nogle billeder. Faktisk virker det lidt mærkeligt, at en bog om en tv-serie ikke har et eneste fotografi, men fred være med det. Det er stadig en interessant bog, som jeg klart anbefaler til alle Venner-fans derude.

Den…

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseHumor

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: