Skip to content

Svendborg Graphic 2019

I sidste uge løb Svendborg Graphic 2019 af stablen. Svendbog Graphic er en festival for tegneserier, animation og spil og jeg deltog i weekenden sammen med min ældste datter.

Det er kun andet år festivalen har kørt, så den må stadig siges at være en ung festival. Alligevel er ambitionerne mange, og der var da også mange forskellige aktiviteter, workshops, talks og oplevelser, som vi kunne vælge mellem.

Her kan du læse et lille udpluk, af nogle af dem, som vi oplevede.

Livetegning med Pernille Ørum

Pernille Ørum er en dansk illustrator og karakterdesigner, som bl.a. har arbejdet for Disney, Nickledeon, Mattel og Dreamworks. Pt. er hun aktuel med sin første tegneserie, Hit-girl, som hun har skabt sammen med Kevin Smith. Det bliver spændende og obligatorisk læsning.

Pernille Ørum deltog på Svendborg Graphic 2019, hvor hun bl.a. afholdt en workshop. Vi så hende under en livetegning, der blev afholdt i Scala biografen i Svendborg. Her tegnede og farvelage hun en fin illustration af Andie MacDowell og et murmeldyr i anledning af at det var Groundhog Day (elsker hende allerede). Tegningen blev vist på biograflærredet, mens Pernille Ørum svarede på spørgsmål, mens hun illustrerede. Det var en mega fed oplevelse, og helt sikkert dagens højdepunkt. Nu glæder jeg mig bare til at få læst Hit-girl.

En tegneserie af sand

Dette spændende interaktive projekt bestod af et langt bord fyldt med sand. Alle var velkomne til at tegne i det og bidrage til at lave en stor tegneserie illustreret i sandet.

Dette blev min datter meget optaget af og hun brugte lang tid på at stå og tegne ansigter og figurer i sandet. Det inspirerede til opfindsomhed og kreativitet – og jeg kan godt love for, at hun ikke var nem at få med videre.

Kunstner Helle Hove var der desuden til at hjælpe med både det praktiske og det kreative.

Der var også mulighed for at prøve VR.

Creators Corner

Creators corner var også noget, som jeg havde set frem til. Her kunne man møde flere kunstnere, opdage nye tegneserier og købe noget godt til samlingen. Desværre blev mine forventninger ikke mødt.

Til fremtidige festivaler håber jeg virkeligt de gør noget mere ud af denne del, da der ikke var gjort så meget ud af det i år. Der var ikke noget officielt skema, så det var fuldstændigt tilfældigt, om der overhovedet var nogle tegnere derover. Det må jeg indrømme jeg var lidt skuffet over.

Live tegnebattle

To hold unge tegnere skulle dyste i en live tegnebattle på Svendborg bibliotek. De fik forskellige tegneudfordringer, som de skulle kæmpe i mens tegningerne blev projekteret op på en storskærm.

Rummet var fyldt med publikummer, der virkeligt gav den gas, når det kom til engagement. Det var et super sjovt arrangement at overvære.

Jeg kommer helt bestemt næste år til Svendborg Graphic 2020. Nu håber jeg så bare de gør lidt mere ud af Creators corner til den tid.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iFestival & Bogmesser

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: