Skip to content

Anima af Tatiana Goldberg – anmeldelse

Under en tegneserie festival på Odense bibliotek stiftede jeg bekendtskab med Tatiana Goldberg, der er aktuel med hendes anden bog om Kijara (en anmeldelse af denne, samt det første album kommer senere). Hun har også skrevet den fantastiske Anima, som blev udgivet i 2014 ved Forlaget Tellerup. Det er denne skønne horror historie, som jeg her vil fortælle om.

En psykologisk horrorhistorie

Vi befinder os i en verden i forfald. Hvad der er sket, ved vi ikke helt, men bygninger og væsener, er ikke hvad de ser ud til. Her måder vi en ung mand, der bekæmper den biologiske infektion, som ser ud til at have overtaget.

Der lurer monstre bag det næste hjørne og til sidst en slutning, der tager pusten fra dig.

Organiske materialer og lidt H.R. Gigers Alien

Tatiana Goldberg er uddannet psykolog og det må siges at være et stærkt udgangspunkt for at skabe den uhyggelige stemning, som Anima oser af. Tegningerne er fyldt til bristepunktet med mening og detaljer og når du når til enden og det hele giver mening, så tør jeg godt love, at du lige læser bogen en gang til – og denne gang får en helt anden oplevelse.

Tegningerne er stærkt inspireret af H.R. Giger og Alien filmene. Denne verden er fyldt med organisk materiale og seksuelle referencer – hvilket er et meget brugt middel i horrorgenren, ganske enkelt fordi det virker. Gange, åbninger og falliske symboler bryder de fleste sider og selvom du måske ikke lægger mærke til dem i første omgang (det gør du jo nok nu, hvis du har læst dette), er de med til at skabe stemningen.

På vej gennem…

Hermed mine varmeste anbefalinger til at få læst Anima af Tatiana Goldberg.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseGraphic Novel

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: