Skip to content

Lars Kepler undersøger hvad der er på den anden side i Playground

Lars Kepler, som er pseudonymet for forfatterparret Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril er mest kendt for deres kriminalserie om Joona Linna (som jeg ikke har læst), men deres bog Playground er noget helt andet – det er en spændingsroman om et kinesisk dødsrige.

Et levende dødsrige

Under en mission i Kosovo bliver løjtnant Jasmin Pascal-Andersons kommandoenhed lokket i et baghold og Jasmin bliver ramt af et skud. Hendes hjerte holder op med at slå og hun ender i dødsriget, eller mere præcist i et forstadie til dødsriget. Hvad de fleste ikke ved er, at når du dør, kommer du til en kinesisk havneby, der hovedsageligt bliver kørt af kriminelle. Her får man et visum og her bliver det bestemt om du kan vende tilbage til livet, eller om du skal videre til dødsriget.

Jasmin overlever og vender tilbage til livet. Fem år efter er hun alene med sin søn Dante. Da Dante skal opereres efter et biluheld og lægerne skal stoppe hans hjerte, ved Jasmin, at hun bliver nødt til at hjælpe ham gennem den kinesiske havneby, hvis det skal lykkes ham at vende tilbage til livet. Hun ved hvad hun er nødt til at gøre…

Overraskende ikke-krimi

Jeg vil tro, at mangen en krimifan har undret sig, da de fik denne bog i hånden. De forventede nok ikke overraskende en krimi fra krimiforfatter(ne) Lars Kepler, men Playground er noget helt andet. Faktisk har jeg lidt svært ved at definere hvad bogen egentligt er, men lad mig starte med at sige, hvad den ikke er: Det er ikke en krimi.

I bund og grund er den nok en spændingsroman. Vi følger Jasmin på en hæsblæsende jagt/flugt hvor hun forsøger at redde sin søn. Det er spænding. Men en meget stor del af boget omhandler også beskrivelserne af den kinesiske havneby, som hun kommer til efter sin død. Beskrivelserne er lange og på sin hvis interessante (mange vil nok sige kedelige), men de virker også rodede og der mangler tit en mening med alle beskrivelserne. Samtidig er der meget fokus på hovedhistorien, mens der bliver kogt meget lidt suppe på nogle af de sidehistorier, som i virkeligheden er mere interessante end Jasmins redningsaktion.

En spøjs kuriositet

Jeg må jo indrømme, at jeg elsker at blive overrasket og jeg elsker ting, som ikke er hvad jeg regnede med og Lars Keplers Playground kommer helt sikkert i den kategori. Der er mange ting, som jeg ville ønske var gjort anderledes, og hvor ville jeg dog ønske at det sidste kapitel, havde været meget længere, da der var en god historie gemt her.

Når alt kommer til alt, så er Playground med sin rodede historie, stadig en spøjs kuriositet, som jeg vil anbefale, hvis du vil læse noget lidt anderledet. Men nogen fantastisk bog er den altså desværre ikke.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelse

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: