Skip to content

The Prestige af Christopher Priest – bogen bag filmen

De fleste kender nok The Prestige, som en film af Christopher Nolan. Det var i hvert fald sådan, jeg selv stiftede bekendtskab med historien. Men som det jo tit er sagen, var der en bog, før der var en film. Det er efterhånden et par år siden, jeg købte bogen, men efter nu at have genlæst den, vil jeg da lige dele mine tanker.

The Prestige – The book

Tryllekunstneren Alfred Borden afslører en falsk seance afholdt af tryllekunstneren Rupert Angier. Under de efterfølgende uroligheder falder Angiers gravide kone og aborterer. Det bliver starten på årtiers fjendskab mellem de to tryllekunstnere, der hver i sær vil gøre alt for at gøre livet surt for den anden.

Da Borden udvikler et meget populært nummer, hvori han transporterer sig selv over en større afstand, sætter Angier alt ind på at lave et endnu større nummer….

Bogen eller filmen

Efter at have set både filmen og læst bogen, kommer jo så det gængse spørgsmål: Hvad er bedst? Standard svaret er naturligvis bogen, men da jeg også er meget glad for filmen, vil jeg gå så vidt, som til at sige at de er lige fantastiske.

Bygget op som et tryllenummer

Christopher Priest har bygget sin bog op som et tryllenummer. Alt er pakket ind og der er fyldt med vildledning, så du som læser både kan blive snydt af fortælleren og af dig selv.

Bogen er bygget op i dagbogsform. Dagbøgerne er fundet af børnebørnene til de to tryllekunstnere, og vi følger ligeledes disse to undervejs, mens de bliver klogere på deres bedsteforældre.

Det finurlige og fantastiske ved Christopher Priests bog er, at du aldrig kan vide dig sikker på det, der står. Fortællerne fortæller ikke altid sandheden og tit gør de alt for at vildlede dig, for at du ikke kommer til den rigtige konklusion. Jeg er stor fan af denne måde at skrive på. Det sætter nogle krav til læseren og bygger samtidig op til den fantastiske wow-slutning – som for resten ikke er helt den samme som i filmen – altså har du mulighed for at blive overrasket endnu engang!

Christopher Priests forfatterskab

The Prestige var den første bog, som jeg læste af Christopher Priest, men ikke den sidste. Jeg har siden erhvervet mig flere af hans bøger og bliver for gang jeg læser en ny overrasket over den energi og nytænkning, som han fylder dine historier med. Min pointe er selvfølgelig her, at hvis du ikke allerede har læst en bog af Priest, så er det bare med at komme i gang.

Kan i så komme i gang med at læse nogle af hans bøger.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseScience Fiction

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: