Skip to content

Senseis mappe 1 & 2 – stille japansk graphic novel

I en tid hvor tegneserier og graphic novels tit er fyldt med superhelte med overnaturlige kræfter og vild action, er det en helt speciel oplevelse at stifte bekendtskab med Jiro Taniguchis mangaudgave af Hiromi Kawakamis bestsellerroman Senseis mappe, der indeholder en zen-agtig historie om et utraditionelt kærlighedsforhold.

Et tilfældigt møde

Tsukiko er en ung kvinde, der lever et stille og roligt liv uden de store omvæltninger. Hun følger det samme mønster dag ud og dag ind. En dag møder hun en ældre mand på sin stambar, som viser dig at være hendes tidligere gymnasielærer. De falder i snak og det viser sig, at de har meget tilfælles.

Herefter mødes de jævnligt. Det er typisk ikke noget planlagt. Tsukiko holder sig til sin stambar, der nu også er Senseis stambar. Langsomt opstår der et helt særligt forhold mellem den unge kvinde og den ældre mand og langsomt og sikkert opstår der en helt særlig kemi mellem de to skæbner.

Er det en kærlighedshistorie

Efter at have læst ovenstående, så tror du måske, at du har regnet den ud. Senseis mappe er selvfølgelig en helt almindelig kærlighedshistorie. En kærlighedshistorie, kan man nok godt kalde den, men den er under ingen omstændigheder almindelig.

Forholdet mellem Tsukiko og Sensei ser ikke ud til at blomstre op, som var den en romantisk komedie. Faktisk bliver man nogen gange i tvivl om de er romantisk interesseret i hinanden eller om de blot elsker hindanden som venner, men uanset hvad du må konkludere, kommer du ikke udenom, at der er tale om kærlighed.

Det er ikke den slagt kærlighed, som slår benene væk under dig, men den slags kærlighed som kommer snigende og uden at du egentligt vil af det, pludselig må erkende at den er der – og at den pliudselig overskygger alt andet.

En stille fortælling

Når jeg i starten brugte ordet “zen-agtig”, så er det faktisk meget rammende for hvordan hele historien er fortalt. Det er lang tid siden, jeg har læst en så langsom historie, som alligevel er overbevisende spændende.

Jiro Taniguchi, der står bag mangaudgaven af Hiromi Kawakamis roman, har formået at bringe mediet til nye højder med sin portrættering af de to hovedpersoner, som jeg føler jeg nu kender på et personligt plan – det er da en udmærket bedrift.

Senseis mappe er udgivet i 2 bind, som skal læses som én samlet historie.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseGraphic Novel

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: