Skip to content

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – Tegneserien

I slutningen af 90’erne opdagede jeg Douglas Adams historie om Arthur Dent og co. og den kom til at fylde meget (nogle gange lidt for meget). Jeg har læst bøgerne flere gange, jeg har hørt radiospillene utallige gange, jeg har set tv-serien og jeg har set filmen. Jeg ejer ovenikøbet et eksemplar af den illustrerede The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Så da jeg fornyligt opdagede at serien også er udgivet som tegneserie, skulle jeg selvfølgelig også eje den.

Til den ikke indviede

Ok, du behøver selvfølgelig ikke læse dette, da du allerede kender alt til Douglas Adams fantastiske bøger, der blander komedie med science fiction.

Er du alligevel en af de få, der ikke aner hvad jeg taler om, så er det fortællingen om Arthur Dent, der efter at jorden bliver destrueret ved et uheld, begiver sig ud på eventyr i galaksen sammen med blandt andet Ford Prefect (en af forfatterne til rejseguiden The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy), Zaphod Beeblebrox (kortvarig galaksens præsident, der har stjålet et rumskib som flyver på en Uendelig Usandsynlighedskraft) og den deprimerede robot Marvin.

Det kommer ikke til at gå stille for sig.

This must be a Thursday… I never could get the hang of Thursdays – kun én af mange skønne replikker.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – Tegneserien

Douglas Adams tre første bøger i serien (for resten en trilogi bestående af fem bøger!) er udgivet i tegneserieformat. Hver bog, altså The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, The Restaurant at the End of the Universe og Life, the Universe and Everything, er hver udgivet i 3 hæfter, som igen er udkommet i samlede versioner. Jeg har til en start erhvervet den første bog og konklusionen er forholdsvis positiv.

Jeg er udfordret af, at jeg har hørt radiospillene så mange gange, at intonation og stemmer automatisk kører inde i mit hoved, når jeg læser ordene på skrift. Min udfordring er her, at jeg kan alle replikkerne stort set uden ad, så jeg fanger det med det samme, hvis det ikke er den samme tekst som i radiospillene og det er det ikke (men igen, det er jo bare mit problem). Så blev den tanke lige luftet… videre til det væsentlige:

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy tegneserien rammer rigtigt

Tegneserien rammer lige ned i Douglas Adams ånd. Humoren er den velkendte fra bøgerne og hovedpersonerne er tegnet, som man sagtens kan forestille sig, at de ville se ud. Nu skal man jo også huske at Douglas Adams stadig levede, da tegneserieversionerne blev lavet, så de er godkendt af ham (eller næsten, serien bruger amerikansk-engelsk stavemåde og det var han meget imod).

Mit eneste men er, at når serien gengiver fakta fra guidebogen, så er tegningerne tegne i mærkelige farver, som godt kan være lidt svære at se. Dette forstår jeg ikke helt, men så igen… det er jo en fortælling om en masse ting, der ikke altid giver mening.

Nu er den første bog læst og godkendt – så skal jeg bare have købt de næste to.

Det kan godt være lidt svært at læse, hvad der står.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseGraphic Novel

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: