Skip to content

Guilty pleasure spænding

Jeg har ikke tidligere læst en Jack Reacher roman, men da En dyr affære af Lee Child fulgte med en stor bunke brugte bøger, som jeg købte for ikke så længe siden, skulle den selvfølgelig prøves. Jeg er positivt overrasket, selvom den nok ender i guilty pleasure kategorien. På forsiden står følgende, som siger det meste:

“Han kan klare Bond, Dirty Harry, Jason Bourne og Ethan Hunt med begge hænder på ryggen. Og bagefter ordne deres damer to ad gangen, inden han hopper på den sidste bus ud af byen.”

Så er stemningen vist også slået fast med syvtommersøm.

En mand med en mission

En kvinder bliver fundet med halsen skåret over i en lille by, hvis eneste eksistensgrundlag består af den nærliggende militærbase. Jack Reacher fra militærpolitiet bliver sat til at undersøge, hvad der er sket og vigtigst af alt: Om det er en person fra byen eller fra militærbasen, der er gerningsmanden.

Reacher går undercover i byen, hvor han hurtigt møder den meget attraktive lokale sherif, der inden længe stiller ham overfor et dilemma. Skal han være loyal overfor militæret eller den smukke sherif – linjerne er trukket skarpt op!

Lad der være spænding, action og hjernedød underholdning.

Hurtig læst thriller

En dyr affære er nok det modsatte – altså en billig affære. Forstået på den måde, at det er bare om at slå hjernen fra og nyde de forudsigelige tåbeligheder, som Lee Child har fyldt sin spændingsroman med. Den kan bedst sammenlignes med en hjernedød actionfilm, sådan en ser du jo ikke for at blive intellektuelt stimuleret, men for at blive underholdt. Sådan er det også med En dyr affære.

Jack Reacher er et fornøjeligt selskab. Romanen er skrevet i førsteperson, så du er helt med inde under huden på den hårkogte soldat, der altid tænker taktisk – måske lige på nær når det handler om smukke kvinder.

Jack Reacher prequel

Lee Childs En dyr affære er en prequel til serien i og med den foregår før alle de andre bøger om Reacher. Altså er den et udmærket sted at starte, hvis du vil til at læse bogserien (det håber jeg i hvert fald, da dette jo er min første Jack Reacher roman).

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseKrimi

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: