Skip to content

Attentatet – anmeldelse af Loic Dauvilliers og Glen Chapron graphic novel

Attentatet er en hård og hjerteskærende graphic novel om konflikten mellem Palæstina og Israel og den håndterer et brandfarligt emne uden at tage side, hvilket er en stor bedrift.

Kendte du ikke din kone?

Amin Jaafari bor i Tel Aviv sammen med sin kone. Han er kirurg og mens han er på arbejde, sprænger en selvmordsbomber sig selv i luften sammen med en masse uskyldige mennesker. Den næste dag bliver han kontaktet af politiet, der kan fortælle at Jaafaris kone var selvmordsbomberen.

Kendte han slet ikke sin kone? Hun var en helt almindelig kvinde, der ikke gik tildækket og som elskede at gå på café med veninderne. Hvor gik det galt? Jaafari beslutter at finde ud af sandheden om hvorfor det menneske han troede han kendte mest af alle kunne bedrage ham på den mest modbydelige måde.

Attentatet som roman og nu graphic novel

Attentatet er oprindeligt en roman af Yasmina Khadra (pseudonymet for Mohammed Moulessehoul) fra 2008. Jeg har desværre endnu ikke læst det oprindelige oplæg, så denne anmeldelse omhandler kun graphic novel-udgaven, som Loic Dauvillier og Glen Chapron står bag.

Loic Dauvillier har skrevet historien og Glen Chapron står bag tegningerne og farvelægningen. De er et godt makkerpar, der har formået at skabe en helstøbt historie ud af Khadras oplæg.

Et farligt emne

Bogens hovedperson Amin Jaafari arbejder i Tel Aviv men er palæstinenser og da hans kone pludselig bliver forvandlet til selvmordsbomber bliver han også selv mistænkt for at være medskyldig – enten direkte eller indirekte. Han er en nedbrudt mand, der på et splitsekund mister hele den verden, som han troede han havde.

Attentatet handler om konflikten mellem Israel og Palæstina, den handler om teorisme og den handler om selvmordsbomber… men den handler så sandelig også om mennesker og forsøger at gøre os klogere på deres (vores) handlinger.

Bogen tager ikke side i konflikten og stiller gennem Jaafaris søgen flere spørgsmål end svar. Den er dermed en vigtigt bog, der forsøger at få dig som læser til at tage stilling til meget komplekse udfordringer. En klart anbefalelsesværdig graphic novel.

En nedbrudt mand.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseGraphic Novel

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: