Skip to content

Pernille Ørum – dansk girl power og havfruer

Jeg blev introduceret for Pernille Ørum, da jeg deltog i Svendborg Graphic festivalen for halvanden måned siden og så hende under en live tegning. Jeg ved virkeligt ikke, hvorfor jeg ikke tidligere har opdaget hende, men jeg er glad for, at jeg gjorde det nu, da hun uden tvivl er et frisk pust af dansk girlpower til tegneserieverdenen og animationen.

Mermaids in May – en havfrue om dagen

Under Svendborg Graphic købte jeg Pernille Ørums bog Mermaids in May som er en skøn grafisk bog, der indeholder en masse billeder af Ørums havfruer. Baggrundshistorien er at den tidligere Disney-animator Tom Bancroft har started en udfordring, hvor man skal tegne en ny havfrue hver dag i maj måned (Mermay).

Pernille Ørum tog udfordringen op og resultatet kunne i førte omgang ses på hendes Instagram, som i øvrigt varmt kan anbefales. Senere er alle tegningerne udgivet i bogform, og det er denne jeg nu sidder med i hænderne.

Havfruer, der bryder rammerne

Pernille Ørums tegninger er generelt farverige og fyldt med følelser. Hendes havfruer er ingen undtagelse. De bærer alle præg af Ørums tydelige streg, der typisk er startet med en følelse, som derefter kommer til udtryk gennem havfruernes inderste væsen, som faktisk er imponerende tydelige.

Der er havfruer i alle afskygninger og selvom der også sniger sig en enkelt prins og en havmand ind, så er det de kvindelige karakterer, som Pernille Ørum er virkeligt stærke i. Der er girl power for alle pengene og det er en fornøjelse at følge.

Hit-Girl og Kevin Smith

Mermaids in May er efterhånden et gammelt projekt. Det nyeste er Hit-Girl – Pernille Ørums første tegneserie, som hun har skabt i samarbejde med Kevin Smith (ja, ham med Clerks) Jeg glæder mig som et lille barn til at få fat på første del, men jeg er desværre ikke nået dertil endnu.

Lige så snart jeg har fået læst Hit-Girl, så kommer der en anmeldelse af den her på siden.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseGraphic Novel

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: