Skip to content

Mofibo og Saxo Premium, samt den gratis løsning

Der er ikke noget som at sidde med en rigtig bog mellem hænderne, men nogle gange så er det altså bare nemmere med en e-bog eller en lydbog. Hvis jeg har valget, så vælger jeg altid papirudgaven, men jeg har typisk også gang i en e-bog (til når jeg er på farten) og en lydbog (til når jeg er ude at løbe). Det er lidt forskelligt, hvilken service jeg bruger, men det er typisk en af de tre varianter, som jeg nu vil kigge på.

Mofibo

Mofibo var så vidt jeg ved en af de første på markedet, der tilbød et abonnement på e-bøger og senere også lydbøger. Forlagene var ikke så glade for konkurrencen i starten med sidenhen er det blevet svært at forestille sig en verden uden muligheden for at tegne abonnement på en sådan service.

Jeg har glædeligt brugt Mofibo over en årrække og bruger den både til lydbøger og e-bøger. De har et stort udvalg af bøger indenfor stort set alle genrer og deres app, har en god søgefunktion, som nemt finder de bøger frem, som jeg vil læse eller høre.

Mofibos app kører i det hele taget stabilt og den er god til at huske, hvor jeg er nået til, når jeg lukker en e-bog eller lydbog ned, hvilket jeg synes burde være en helt almindelig funktion, men ikke desto mindre er en udfordring for bibliotekerne gratis løsning, som jeg skriver mere om til sidst.

Noget andet, som jeg godt kan lide ved Mofibo er, at de også har adgang til en række engelske titler. Der er dog endnu kun et begrænset antal, men måske der kommer flere i fremtiden?

Annonce link, som meget gerne må bruges for at støtte mig: Prøv Mofibo gratis i 14 dage

Saxo Premium

Saxo Premium er navnet på Saxo.com’s forholdsvis nye abonnementsordning, som ligesom Mofibo tilbyder ubegrænset adgang til e-bøger og lydbøger.

Ordningen startede egentligt som en bogklub, hvor man kunne købe bøger billigere mod et månedligt beløb, lidt ligesom Plusbog (som nok tidligere var en ret stor konkurrent). Med tiden har bogklubben dog ændret sig til at indeholde det hele. Det vil sige, at med et medlemskab af Saxo Premium får du både adgang til ubegrænsede e-bøger og lydbøger, samt mulighed for at købe bøger på Saxo.com til nedsat pris.

For mange kan et medlemskab af Saxo Premium hurtigt betale sig selv ind igen, hvis du jævnligt køber nye bøger og som en ekstra bonus, får du så fri adgang til et stort bagkatalog af lydbøger og e-bøger.

Det er mit indtryk, at udvalget er lidt mindre end hos Mofibo og der er kun danske bøger. Saxo har dog typisk både de nyeste bestsellers og mange klassikere.

Saxo Premium appen er en stabil app, som det er forholdsvist nem at finde rundt i. Jeg har nogle gange oplevet, at jeg ikke kunne finde enkelte bøger i appen, som Saxos hjemmeside påstår burde være der, men ud over dette, kan jeg klart anbefale Saxo Premium.

Saxo Premium tilbyder ligesom konkurrenten 14 dage gratis prøve på deres service. Tilmeld dig eventuelt gennem følgende link, for at støtte Bogbaskeren: Saxo Premium 14 dage gratis

E-reolen

E-reolen er bibliotekerne gratis løsning, hvor du helt gratis kan låne e-bøger og lydbøger gennem deres app. De har et stort udvalg af både danske og engelske bøger, dog kan du typisk ikke finde de helt nyeste titler i appen.

Bøgerne er delt op i to kategorier:

  • Du kan max. låne 4 bøger om måneden i den ene kategori
  • Du kan låne ubegrænset i den anden kategori

Jeg har brugt e-reolen on/off i flere år, da det jo lyder som en god service. I teorien er det også dette, men i praksis er der ét stor MEN, som kommer her:

E-reolens app er stort set ubrugelig. Den er ustabil og du er aldrig garanteret, at den husker hvor du er kommet til i en e-bog eller lydbog. Så du risikerer altid manuelt, at skulle finde det rigtige sted igen.

Jeg har ligeledes tit oplevet store problemer med lydbøger, som den ikke gider at afspille. Når jeg trykker på afspil, så forsvinder playeren og der kommer intet. Derefter skal jeg klikke tilbage på min smartphone og prøve igen. Nogle gange kommer lydbogen med det samme, nogle gange skal man gentage ovenstående i flere minutter, før den lader mig afspille bogen. Dette kan afhjælpes ved at du downloader lydbogen til din smartphone i e-reolen appen og derefter finder filerene på din smartphone og afspiller dem med en anden lydafspiller end den, der er indbygget i E-reolen – bøvlet og ikke særlig smart.

Som det nok kan læses af ovenstående, så er jeg ikke stor fan. Men så igen, så er det en gratis løsning og det er jo altid dejligt.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 5 / 5. Antal stemmer: 1

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iBogkøb

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: