Skip to content

Dune – lækker illustreret bog fra Folio Society

Frank Herberts Dune er uden tvivl et hovedværk indenfor science fiction-litteratur og som sådanne, skal den selvfølgelig også have en plads i min bogreol. Når jeg beslutter mig for at købe en klassisk bog, der har været udgivet i utallige forskellige udgaver, giver jeg mig altid i kast med en omgang research, for at finde den rigtige til bogreolen. Denne gang faldt jeg for Folio Societys illustrerede udgave.

Lækker bog.

Dune – en sikker klassiker

Noget af det storeslåede ved Frank Herberts klassiker er, at han har skabt et utroligt detaljeret univers, fyldt med politiske og personlige intriger, samt et omfattende persongalleri, som det tager lidt tid at lære at kende. Derfor er det også svært at fortælle hvad bogen egentligt er. Men den korte version er som følger:

Dune foregår langt ude i fremtiden, hvor krydderiet melange, er den mest værdifulde substans i universet. De planetære territorier kontrolleres af en række adelige familier og planeten Arrakis, som er den eneste kilde til melange, kontrolleres af huset Atreides. Her møder vi den unge mand Paul Atreides, som er den næste i arvefølgen. Han kommer hurtigt til at stifte bekendtskab med en brutal verden, hvor både politik, religion og teknologi alle har deres egne udfordringer.

En omfattende verden

Frank Herberts bog er intet mindre end fantastisk og puster med sin detaljerigdom og fantasi liv i et helt univers, som det er umuligt ikke at blive bidt af, når først du har sat tænderne i det. Bogen Dune (på dansk Klit) har da også fået flere efterfølgere, derudover er den blevet til en mindre god (men bedre end sit rygte) film af David Lynch, en udmærket tv-serie, computerspil og snart endnu en film (som jeg ser meget frem til).

Dunes univers indeholder så mange lag, at man kan blive ved med at gå på opdagelse i den og det er da også helt sikkert en af grundende til at den er en af de mest populære science fiction (måske ligefrem den mest populære) bøger der findes.

En lækker bog

Som jeg lage ud med at sige, så går jeg meget op i, hvilken udgave af klassikerne jeg køber og jeg faldt pladask for denne smukke bog fra Folio Society forlaget, der er kendt for sine flotte illustrerede bøger. Dune er ingen undtagelse. Denne udgave af bogen blev udgivet for at fejre historiens 50-års jubilæum og kommer i en flot hardcase og med nogle imponerende illustrationer af Sam Weber, som her har lavet nogle nærmest virkelighedstro billeder af bogens karakterer og begivenheder.

Her kan du Sam Weber selv fortælle om den flotte illustrerede udgave af Dune.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseScience Fiction

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: