Skip to content

Boganmeldelse: The Sandman Omnibus Volume III af Neil Gaiman

Bum, så landede volume 3 af Neil Gaimans moderne mytologiske epos i postkassen (eller mere præcist blev leveret ved døren, da den under ingen omstændigheder kan være i postkassen). Læst blev den naturligvis også og den kan klart anbefales. Her kan du læse hvorfor jeg synes du (også) skal læse The Sandman Omnibus Volume 3.

Et stykker lækker bog, der skal stå ved siden af de to andre.

Gennemførte fortællinger om Død, Drøm og andre spændende individer

The Sandman er skabt af Neil Gaiman, som du måske også kender som skaberen af bl.a. Amerikanske guder, Good Omens og Stardust. Hovedpersonen i The Sandman er Dream (Drøm), den ene af syv mytologiske søskende, der altid har eksisteret. Han er et godt eksempel på Neil Gaimans brug af personliggørelsen af begreber som drøm og død.

Serien blev oprindeligt udgivet mellem 1989 og 1996, og i 2013 kom de intet mindre end fantastiske The Sandman Omnibus 1 og 2 udgivelser, der samlede samtlige historier fra serien plus lidt ekstra godter – selvfølgelig står de begge godt i undertegnedes bogreol sammen med volume 3.

Den gennemgående fortælling omhandler som nævnt karakteren Dream, men han har også en række spændende søskende, som får lov til at udfolde sig i denne tredje volumen, som lidt misvisende går under navnet The Sandman Volume III (The Sandman, altså Dream, er kun én af mange personer i de fortællinger, som bogen indeholder).

Volume III

Bogen er en samling af mindre historier, som tidligere har været udgivet i forskellig sammenhæng og det er god solid læsning. Jeg er endnu engang imponeret over hvor spændende det er, at gå på opdagelse i Neil Gaimans forskruede og opfindsomme sind, og det må man sige, der er rig mulighed for med denne bog, der introducerer sin læser for spændende fortællinger om både Dream og hans søskende.

Omnibus serien er en række store, smukke bøger i et eksklusivt design. De kan godt være lidt tunge at sidde med, når de læses, men det er vægten værd. Smukke det er de altså.

The Sandman Omnibus Volume III er et must for fans af Neil Gaiman og det er ikke et krav, at du har læst den originale serie, som er udgivet i de to første bind først (selvom, jeg selvfølgelig vil anbefale dig at gøre det).

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseGraphic Novel

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: