Skip to content

Boganmeldelse: Gemma Bovery af Posy Simmons

Jeg har grint og grædt i selskab med Gemma Bovery i Posy Simmonds tragikomiske graphic novel, der trækker tråde til Gustave Flauberts klassiker, men som alligevel og heldigvis formår at forblive helt sin egen.

Madame Bovary eller Madame Bovery

Vores fortæller er en ældre fransk bager Joubert, der bliver fascineret af sine nye naboer: Et britisk ægtepar, hvor især konen, Gemma Bovery bliver noget af en besættelse for den nysgerrige franskmand. Gennem sine egne observationer og ved hjælp af Gemmas dagbøger, fortælles historien om de sidste måneder af Gemma Boverys liv.

Gemma er en sensuelt væsen, noget som Joubert straks lægger mærke til og han bliver både fornærmet og fascineret, da han en dag opdager, at hun har en affære med den unge Hervé. Joubert er sikker på, at Gemmas skæbne er fasttømret med Gustave Flauberts heltinde Madame Bovary og sætter alt ind for at forhindre, at Gemma kommer til at lide den samme tragiske ende som romanfiguren.

Tragikomedie som social satire

Jeg købte Gemma Bovery som en del af en stor bunke tilbudsbøger fra Faraos Cigarer, uden at vide hvad det egentligt var. Jeg blev positivt overrasket over denne lille perle. Posy Simmonds fortæller med både billeder og et rigt sprog om sin helt egen heltinde, der går grueligt meget igennem, før hun møder sin, måske, forudbestemte skæbne.

Vi kommer imponerende hurtigt til både at kende Gemma, men Simmonds glemmer ikke sine farverige bipersoner, som får deres eget liv i gennem både de illustrative billeder og den omfangsrige tekst, der blot understøtter forfatterens evne til at fortælle en historie om rigtige mennesker, som jeg hurtigt kommer til at føle, at jeg kender.

Jeg forstår godt Gemmas bevæggrunde, for at handle som hun gør, selvom jeg ikke altid er enig med dem. Jeg kan genkende hendes mands frustrationer og ligegyldighed og jeg har ondt af Joubert og hans besættelse. Posy Simmonds er med os hele vejen i en underholdende graphic novel, der indeholder mange nuancer, som du kan gå på opdagelse i igen og igen.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseGraphic Novel

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: