Skip to content

Boganmeldelse: Er dette himlen af Nils Jacob Rey Henningsen

Er dette himlen åbner op for et spændende genremix, hvor krimien møder en nær, men alligevel let genkendelig fremtid. Nils Jacob Rey Henningsen har skrevet en bundsolid roman, der både imponerer med historien og opfindsomheden.

En kompliceret fremtid

De europæiske lande har samlet sig i Europas forenede stater, hvis hovedstad kaldes Union City. Her står en autonom gruppe overfor flere højreradikale grupperinger, mens tre store multinationale koncerner dominerer forretningsverdenen.

Da en biolog findes myrdet i sit hjem, bliver det hurtigt kompliceret, da han netop havde forbindelser til de højreradikale grupperinger og samtidig havde været ansat i verdens største medicinalfirma.

Kan du også sagtens forestille dig det?

Indrømmet, så har det aldrig været krimigenren, som jeg først kaster mig over. Alligevel var der noget interessant over Er dette himlen, som gjorde, at jeg faktisk glædede mig til at komme i gang med den og det var den samme grund der gjorde, at jeg hurtigt nåede til sidste side: Nils Jacob Rey Henningsen leverer en imponerende troværdig fremtidsversion, som jeg gerne vil dyrke noget mere.

Det samlede Europa er en spændende ide og i en tid, hvor landende bliver mere og mere nationalistiske og protektionistiske er det interessant at følge en anden vej og se, hvad der kunne ske, hvis vi fulgte denne. Samtidig er det uhyggeligt nemt at forestille sig den magt de multinationale virksomheder har over os alle sammen (fordi, der er vi nok mere eller mindre i dag).

Spændende krimi i fantastisk indpakning

Er dette himlen er på den ene side en standard krimifortælling, som indeholder mange letgenkendelige elementer fra genren. Vi starter som genren byder ud med et mord, men da den er pakket ind i en interessant nær-fremtids-indpakning skiller Nils Jacob Rey Henningsens bog sig alligevel ud og beviser hurtigt, at den er helt sin egen og sagtens kan stå på egne ben.

Selve krimidelen af godt fortalt i forfatterens flydende sprog og her holdes spændingen til sidste side, men min favoritdel, var helt sikkert selve den verden, som fortællingen foregår i og som jeg håber at se mere til i Nils Jacob Rey Henningsens fremtidige forfatterskab.

Bogen er venligst doneret af forfatteren, men ovenstående anmeldelse står udelukkende for min egen regning.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 5 / 5. Antal stemmer: 1

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelse

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: