Skip to content

Daytripper – en graphic novel om livet gennem døden

⭐⭐⭐⭐⭐

Daytripper af Fábio Moon og Gabriel Bá er en af de graphic novels som tit ses på lister over verdens bedste fortællinger i denne genre. Uden at spoile for meget, kan jeg allerede nu sige, at jeg er helt enig. Du kan læse hvorfor i min anmeldelse af bogen her.

Mod den endelige slutning

Igennem adskillige historier følger vi Bras de Olivias Dominguezs liv i Brasilien. I hver historie lever han og hver gang ender historien på den samme måde, nemlig med hans død. Hver gang møder vi Bras i en ny fase af hans liv og selvom fortællingen altid ender på samme måde, så er det rejsen dertil, der er fascinerende.

Daytripper Deluxe Edition

I 2020 bliver Daytripper genudgivet i en Absolute Daytripper udgave, som sikkert kommer med en masse lækkert ekstramateriale og til en forholdsvis dyr pris. Den udgave jeg sidder med er Daytripper Deluxe Edition, som pt. er udgået og i og med at der er en Absolute på vej, så bliver den nok ikke gentryk.

Bogen er en fantastisk flot hardback udgave i et stort format, hvor tegningerne kommer til deres ret. Tvillingebrødrene Fábio Moon og Gabriel Bás historier folder sig levende ud på siderne og efter hvert dødsfald, sad jeg med følelsen af lige at skulle læse om ét liv mere. Ikke overraskende, blev bogen hurtigt læst.

Min lækre Deluxe Edition. Pt. kan man købe bogen i en paperback udgave, eller du kan vente til næste år, når Absolute Daytripper bliver udgivet.

En bog om livet

Da jeg første gang læste om bogens koncept, var det døden, der var det altoverskyggende emne. Men efter at have læst den, er det selvfølgelig gået op for mig, at bogen slet ikke handler om døden men om livet. Bras de Olivias Dominguez ender sit liv på mange tragiske måder, men det er hvordan han lever livet op til dette punkt, der er bogens egentlige essens.

Og her kommer det smukke (nogle vil sige platte, men jeg mener ikke, at det kan siges tit nok), som bogen handler om: at leve livet, mens vi har det. Vi ved aldrig hvornår livet ender, måske får vi lov til at leve livet til vi bliver gamle og grå, måske bliver vi ramt af en bil i morgen, eller får et hjertetilfælde i nat og vågner aldrig op. Fábio Moon og Gabriel Bás Daytripper minder os om det vigtigste ved livet og den kan ikke anbefales nok.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseGraphic Novel

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: