Skip to content

Knust – drama/krimi af Anne Mette Kirk (anmeldelse)

⭐⭐⭐⭐

Årets første boganmeldelse er klar. Jeg har læst Anne Mette Kirks debutroman Knust og den blev læst i en omgang meget koncentreret læsning af den simple grund, at den er så spændende, at jeg ikke kunne lægge den fra mig (undskyld kone og børn).

Beruset teenager kører ind i et træ…

Efter en gymnasiefest brager fire unge mennesker ind i et træ. Bilen er stjålet, føreren af bilen er beruset og tillige mister han livet, alt imens de tre passagerer slipper med livet i behold. Historien har vi alle hørt før og det samme har medierne, politiet og de pårørende.

Førerens søster Mathilde begynder alligevel at kigge nærmere på ulykken. Hvad nu hvis de alle sammen tager fejl? Måske er der noget politiet har overset? Hvorfor opfører de overlevende sig som om de har hemmeligheder?

Knust af Anne Mette Kirk og en god kop kaffe – sådan skal livet leves.

Brudstykker fra en ulykke

Anne Mette Kirks roman Knust tager de bedste elementer fra krimiverdenen og blander dem godt sammen med et solidt drama. Resultatet er både spændende og hjerteskærende. Vi følger de pårørende, der kæmper for at komme sig over den tragiske ulykke samtidig med at Mathilde og den nyuddannede politibetjent Marc uafhængigt af hinanden efterforsker ulykken.

Knust er bygget op af en række relativt korte kaptitler, hvor vi i hvert kapitel følger en enkelt af bogens personer. Det er en genial måde at fortælle historien på, da læseren på denne måde får en lille bid af det samlede billede serveret ud fra de forskellige karakterers synspunkter. Opbygningen driver historien frem i et roligt tempo, hvor der både er plads til at arbejde med sorgen over ulykken og efterforskningen af flere og flere mystiske omstændigheder.

En perfekt sommerhus bog

Anne Mette Kirk kan blandt andet skrive redaktør, tv vært på Station 2 Efterlyst, kommunikations- og presserådgiver for Kongehuset og journalist på sit CV. Ergo er det en erfaren dame, der står bag denne debutroman, der da også bygger på grundig research og flere interviews for at gøre handlingen og personerne troværdige. Kirk er kommet godt og sikkert i mål.

Knust er en gennemført spændende, genrebrydende roman, som det er stort set umuligt at lægge fra sig, når den først er påbegyndt. Det er imponerende at se en så stærk debut, og jeg glæder mig til at se hvad Anne Mette Kirk finder på næste gang.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelse

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: