Skip to content

Teorien om alt (anmeldelse af en bog, der gør dig klog)

⭐⭐⭐⭐

Teorien om alt er en bog, der gør dig klog på både højenergifysiker Holger Bech Nielsen og hans teorier og lange arbejdsliv. Jeg har læst, at mænd kun læser biografier og faglitteratur (hvilket for resten ikke passer i mit tilfælde), så Jonas Kuld Rathjes bog må være en rigtig mandebog.

En fagbiografisk samtalebog

Teorien om alt er et skønt genremix. Bogen er skrevet af journalist Jonas Kuld Rathje i samtale med Holger Bech Nielsen og omhandler både Nielsens liv og hans forskning, så vi bliver altså klogere på både manden og hans teorier. Denne sammenblanding af fortællegenrer, gør bogen let læselig, så alle kan være med.

Teorien om alt er desværre kun udgivet som paperback, så det er den jeg har læst.

Er jeg blevet klogere?

Der er noget fascinerende over meget kloge mennesker, især når de formår at formidle deres viden, så almindeligt dødelige også forstår (størstedelen) af hvad de mener. Et sådan menneske er Holger Bech Nielsen og med assistance fra Rathje, er bogens materiale gjort let tilgængeligt, så alle kan være med – også os, der ikke har en lang videnskabelig uddannelse bag os.

Det er med denne bog, som med så mange andre lignende jeg har læst, fantastisk fascinerende at læse om den videnskab, der er med til at forklare den verden vi lever i. Holger Bech Nielsen forklarer os om kvantemekanik, tid, strengteori og giver sit bud på om videnskaben levner plads til en gud.

Teorien om alt omhandler store, komplekse emner, som jeg nu føler, at jeg er blevet lidt klogere på. Den gør komplekse emner tilgængelige og selvom ingen selvfølgelig bliver ekspert på kvantemekanik ved at læse en populærvidenskabelig bog som denne, så gør den det lidt nemmere at forstå videnskaben bag vores verden og det må også siges at være imponerende nok i sig selv.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseBiografiFaglitteratur

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: