Skip to content

The Diary of a Teenage Girl – En grafisk roman af Phoebe Gloeckner

⭐⭐⭐⭐⭐

Jeg elsker at dykke ned i forskellige genrer og selvom jeg ikke ligefrem er målgruppen for Phoebe Gloeckners The Diary of a Teenage Girl, er det en bog, som jeg længe har glædet mig til at give mig i kast med, efter jeg for nogle år siden så filmatiseringen (for resten kan man sagtens se filmen først og læser bogen bagefter i dette tilfælde).

Ærlig teenage seksualitet

Gloeckners bog er en semibiografisk fortælling om teenage pigen Minnie Goetze der vokser op i San Fransiscos libertinske atmosfære i 1970’erne. Det er en kommentar til en fri tid, hvor man kunne tillade sig meget og hvor den både frie og naive teenager udfolder sin seksualitet på det de fleste kan blive enige om er uhensigtsmæssige måder (de fleste kan nok blive enige om at forholdet til hendes mors kæreste er en dårlig ide).

Bogen følger et almindeligt narrativ med en start, en midte og en slutning, men den bliver fortalt med en blanding af tekst, billeder og tegneserier, hvoraf en del af bogen stammer fra Phoebe Gloeckners gamles dagbøger – mere ærligt kan det næsten ikke blive.

Kunsten af være voksen (når man ikke er det)

Det unikke ved The Diary of a Teenage Girl er den ærlighed, som skinner ud af alle siderne. Det er ikke en fordømmende eller moraliserende fortælling, men blot en fortælling om en ung pige, der lever sit liv og eksperimenterer med sex, alkohol og stoffer. I langt de fleste bøger der omhandler et lignende emne, fornemmer man hurtigt at der er et skjult budskab, men det føles ikke sådan, når jeg læser Phoebe Gloeckners bog. Det er en ærlig beretning om hvordan livet var for hovedpersonen i 1970’ernes San Fransisco.

Du kan selvfølgelig selv vælge, hvordan du vil opfatte bogen. Nogle vil læse den som et portræt af en bestemt tid, andre vil se den som en amoralsk historie om forbudt seksualitet og så er der dem som mig, som ser den som en ærlig fortælling om at vokse op og føle sig voksen, selvom man ikke helt er det endnu.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 5 / 5. Antal stemmer: 1

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelseBiografiGraphic Novel

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: