Skip to content

Manteuffel – en højtravende vampyrroman af Peter Tudvad

⭐⭐

Peter Tudvad er en stærk forfatter, når det kommer til historiske romaner og med hans viden indenfor historiske kilder og hans filosofiske baggrund, er jorden gødet for en anderledes roman i horrorgenren. Men lykkes det?

En lang historie om en vampyr

Peter Tudvad starter sin fortælling ved at bilde os ind, at han har fundet en stak breve, dagbogsoptegnelser og retsakter i et tysk arkiv. Igennem disse optegnelser stifter vi bekendtskab med den tyske greve Friedrich von Manteuffel. Greven starter sin fortælling under reformationen, hvor han er med til på brutal vis at nedslagte de oprørske bønder under Den tyske bondekrig.

Herefter bevæger han sig gennem mange af Europas historiske begivenheder og kommer ligeledes i forbindelse med mangen en historisk person. Manteuffel er nemlig ikke bare et menneske, han er en vampyr og hans rejse er fyldt med vold og begær.

Er det en anderledes vampyrroman?

Ja og nej. Lad mig starte med nej. Peter Tudvads Manteuffel kan tjekke den klassiske vampyr liste af og der er mange aspekter, som netop gør romanen til en klassisk fortællingen indenfor genren. Hovedpersonen er en greve, der bor på et dystert slot. Han drikker blot og oser af begær. Rundt regnet er han en helt almindelig vampyr.

Men, der er også plads til et ja. Det er her, jeg gerne ville kunne skrive at romanen er et frisk pust til en genre, der sjældent byder på noget nyt, men desværre kan jeg ikke gøre dette med god samvittighed. Tudvad har et fantastisk sprog og en enorm viden og han kaster sin læser ud i en verden, hvor vi ikke skal være i tvivl om nogen af delene. Manteuffel rækker mod himlen og Tudvad brillere med sine fremragende sprogkunstskaber og intellektuelle viden, der i romanform ender som en langtrukken rejse, der vil alt for meget og derfor når meget lidt.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelse

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: