Skip to content

Belladonna dokumentet – anmeldelse af en sommerhusbog

⭐⭐⭐⭐

Vinterferien 2020 stod for døren og jeg havde haft Belladonna dokumentet af Ian Caldwell og Dustin Thomason stående i bogreolen længe. Bogen kom med i sommerhus og blev endelig læst. Jeg troede, at jeg viste hvad jeg gik ind til, men blev positivt overrasket.

En gammel gåde

Paul Harris er studerende ved Princeton universitetet og har sat sig for at låse gåden om Hypnerotomachia Poliphili, et mere end 500 år gammelt renæssanceskrift som lige siden sin tilblivelse har forbløffet sine læsere. Netop som Paul er ved at låse de mange gåder, der er gemt i skriftet bliver hans samarbejdspartner myrdet.

Det er ikke det første mord, der har forbindelse til Hypnerotomachia Poliphili. Allerede da forfatteren skrev det, blev to mænd myrdet for at skjule sandheden om et hemmeligt selskabs formål. Manden der slog dem ihjel skrev angrende om sin gerning i Belladonna dokumentet. Hvad forbinder de to sager?

Forventninger ala Dan Brown

Kender du det, hvor du sætter dig ned med en bog og ved hvad du skal læse. Det kan godt være, at du ikke direkte kender detaljerne, men i det store og hele er der ingen overraskelser. Da jeg startede på Belladonna dokumentet, troede jeg, at jeg skulle læse en ny Dan Brown inspireret konspirations/spændings roman. Jeg blev positivt overrasket.

Bogen, der er skrevet af Ian Caldwell og Dustin Thomason, indeholder rigtigt nok et plot, der passer lige ned i Dan Brown-genren, men den er også meget mere end det. Vi følger de fire Princeton studerende Tom, Paul, Charlie og Gil, der alt imens de kæmper for at løse gåden om Hypnerotomachia Poliphili samtidig udvikler et stærkt venskab.

Det er venskabet mellem de fire studerende, der er den store overraskelse, fordi selvom bogen er en solid spændingsroman, er det det stærke bånd mellem de fire studerende og det press, som deres venskab står overfor, der skiller sig ud. Der opstår gnidninger mellem vennerne, de forelsker sig, de knyttes sammen og de oplever uforglemmelige begivenheder. Det er en tid, som de aldrig glemmer.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 3 / 5. Antal stemmer: 2

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelse

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: