Skip to content

Kvinder uden mænd – Iransk undergrundsklassiker af Shahrnush Parsipur

⭐⭐⭐⭐⭐

Jeg elsker at blive overrasket over litteratur og selvom jeg lige skulle tage mig sammen til i fuld offentlighed at sidde og læse en bog med en meget lyserød ryg og med en titel, der lyder som et feministisk kampråb, så tog jeg mig sammen og hvor er jeg dog glad for, at jeg gjorde det.

Fem kvinder mødes og deres vej dertil

En rig enke, en ung prostitueret, en skolelærer og to gammeljomfruer (hvoraf den ene er død af flere omgange) mødes i en have udenfor Teheran. Deres vej hertil har været præget af et samfund, der styres af mænd, men der er stadig tid til at fortælle deres historier, som også er præget af kærlighed og frihed.

Kvinder uden mænd af Shahrnush Parsipur.

Hvad er Kvinder uden mænd

Shahrnush Parsipurs bog er en lille fin historie, med en masse lag, hvoraf jeg helt sikkert ikke har fanget størstedelen af dem. Alligevel blev jeg hurtigt fanget ind af de stærke kvinder, som er romanens omdrejningspunkt og det nærmest poetiske sprog, der både formår at fortælle nogle spændende historier, samtidig med at dens stærke brug af magisk realisme nærmest blæste mig væk.

Kvinder uden mænd bevæger sig på en hårfin grænse mellem det realistiske og det magiske og jeg har hele tiden på fornemmelsen, at der bliver sagt noget, som jeg ikke helt forstår, men som jeg alligevel kan relatere til. Er det mærkeligt? Bedøm selv. Læs bogen.

Kvinder uden mænd af Shahrnush Parsipur.

Hvad synes du om bogen?

Samlet vurdering 0 / 5. Antal stemmer: 0

Vær den første til at give sin mening

Udgivet iAnmeldelse

Bliv den første til at kommentere

Skriv et svar

%d bloggers like this: